11 september 2022
00:00

IK Vista

Tung förlust i Forserum

För tredje gången för året var det dags att spela mot Forserums IF. De två tidigare mötena, en träningsmatch i vintras samt seriematchen i våras, hade slutat med seger för de rödklädda eleganterna. Så det fanns absolut goda möjligheter att öka segerraden till tre. Vista kom också till spel med två raka segrar i ryggen och hade endast en förlust på de fem senaste seriematcherna. Men historiken avgör inga matcher och det stod som vanligt 0-0 på resultattavlan när domaren blåste igång matchen på anläggningen med kanske Sveriges mest charmiga namn, nämligen Trollevi.

1:a perioden
Vista öppnade något nervöst och det var tydligt att Forserum hade utvecklat sitt spel sen vårens batalj. Trots allt förvaltade Noel ett inkast från Viggo på bästa sätt när han tar emot, petar förbi sin back ocjh dunkar in bollen i hörnet redan i matchens andra minut. Kvitteringen låter bara vänta på sig i tre minuter när en grönklädd hemmaspelare helt ostört får vända upp på mittplan och servera en djupledsboll till sin lagkompis som springer sig och kan rulla bollen förbi Alexander i mål. I sjunde minuten tar Forserum också ledningen med 2-1 via ett överraskande långt inkast över våra backar till en fristående hemmaspelare som enkelt och ouppvaktad kan placera in bollen. Forserum trummar på och anfaller ofta och effektivt på kanterna, man kommer till en del avslut men Alexander är alltsom oftast vaken och räddar. Men i fjortonde minuten tar en back bollen på egen planhalva, springer på kanten förbi stillastående rödklädda spelare och skjuter in bollen till 3-1. I periodens sista minut viker Wide in från vänsterkanten och serverar Tim vid bortre stolpen, hemmalagets målvakt räddar men Elias är först på returen och gör 3-2. Vistaspelarna hinne rmed ytterligare ett anfall när Josef hittar Tim med en fin passning nere vid högra hörnflaggan, Tim fintar enkelt bort sin back och sevrerar Pelle vid straffpunkten men dessvärre skjuter bollen över mål. Resultatet i paus är 3-2.

2:a perioden
Vista startar perioden bäst, förmodligen stärkta av den fina avslutningen i matchens första tredjedel. Inget av lagen kommer inledningsvis till några klara målchanser. Trots det lyckas Forserum få in 4-2 i tionde minuten via flipperspel i Vistas straffområde där en olycklig försvarare lyckas rulla in bollen i eget mål. Två minuter senare bjuder Forserum tillbaka när Pelle hittar Noel på djupet som får på ett okej avslut, i ett försök att få bort bollen som är på väg in i mål råkar hemmaförsvararen hitta det egna nätet och resultatet är nu 4-3. Forsersum får en hörna i trettonde minuten och den fint slagna hörnan förvaltas med en fin nick när re rödklädda står och sover, 5-3 är ett faktum. I den femtonde minuten får Noel bollen långt upp på motståndarnas planhalva, via magen på en motståndarback hittar han till Wide som enkelt kan avsluta i mål till 5-4. Kvitteringen kommer med två minuter kvar av perioden efter ett fint anfall där Elias gör en fin spelvändning från höger till vänsterkanten, Wide får bollen oach avancerar några meter innan han sticker in den till Tim som från nära håll kan rulla in bollen. 5-5 är reultatet efter två spelade perioder.

3:e perioden
Trots två ganska mediokra perioder kändes det ändå som att det fanns goda chanser att få med sig ett fint resultat om spelarna kunde höja nivån något i sista perioden. Tyvärr var det hemmalaget som ökade intensiteten och i periodens andra minut råkar en Vistaspelare få en välslagen hörna i huvudet som resulterar i mål för Forserum, 6-5. Bortalaget IK Vista visar ingen direkt desperation och försvarsspelet över hela plan är ganska tafatt. I trettonde minuten tar en grönklädd back bollen vid eget mål tar fart på kanten och lyckas ta sig ända fram till Alexander i bortamålet och kan skjuta in 7-5. Vista skapar någr halvchanser, men resultatet står sig matchen ut.

Sammanfattning
Stämningen i omklädningsrummet var fnissig och ofokuserad, något man tog med sig även ut till uppvärmningen. Efter en del tillsägelser kändes det ändå som att spelarna började fokusera mer på matchen, men när matchen väl började var de ändå inte riktigt där. Sett till hur spelet var mot både Ölmstad och Råslätt kan man fundera på om det var samma lag som spelade. Det saknades beslutsamhet i spelet både med och utan boll, framförallt försvarsspelet över hela plan var riktigt svagt vilket visade sig när Forserum gång på gång fick springa solo över hela planen. Vi hade ändå 5-5 inför sista akten, men avslutningen blev inte vad vi hoppades på och det är tydligt att det är svårt att vinna om man inte är fokuserad och gör sitt bästa. Julius, som gjorde debut, höjer sig en aning över mängden med sin inställning och får en extra stjärna.